Не са установени нарушения от страна на медиците в МОБАЛ Д-р Стефан

...
Не са установени нарушения от страна на медиците в МОБАЛ Д-р Стефан
Коментари Харесай

Заключение: Лекарите нямат вина за смъртта на абитуриента от Велико Търново |

Не са открити нарушавания от страна на медиците в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново, взели присъединяване в диагностично-лечебния развой на починалия на 31 юли зрелостник с COVID-19 Христо Денев.

Това е заключението на комисия от ИА  " Медицински контрол ", отпред с проф. Владимир Пилософ, която извърши инспекция в здравното заведение след гибелта на младежа, оповестиха на конференция в лечебното заведение.

Одитът бе пожелан от ръководството на областната болница във Велико Търново, след като бащата на умрялото
момче - юрист Иван Денев, публично упрекна лекарите, че са виновни за гибелта на Христо и, че са си правили опити със сина му.

В инспекцията бяха привлечени външни специалисти, измежду които шефът на Експертния медицински съвет за битка с ковид проф. Коста Костов, вирусологът проф. Радка Аргирова, инфекционистът проф. Таня Червенякова.

" Липсват нарушавания от страна на медицинските лица или учредения да се одобри, че действията на лекуващите екипи и извършения диагностично-лечебен проект могат да имат отношение към фаталния излаз. Същият е настъпил в резултат на тежкото и неподходящо протичане на тъканната и съдова увреда в белия дроб, цитокиновата стихия, развили се на фона на рисков фактор /затлъстяване/ и съдбовно протекъл тромбоемболичен развой с белодробен и терминален мозъчен оток ", е посочил в заключение към случая проф. Костов.

Констатациите от отчета опровергават хвърляните от бащата обвинявания, че Христо е лекуван с неразрешен медикамент, станал е жертва на вътреболнична зараза и даже, че са взети органите му.

" За това момче всички се грижихме като за наше дете, той беше в доста тежко положение, само че с ясно схващане, обяснявахме му какво ще му вършим от самото начало и той изключително съдействаше. Благодареше, макар мощния зной, щом свалеше кислородната маска. Бяхме потресени всички, че не можахме да го спасим ", не скри страстта си шефката на реанимацията доктор Сибила Маринова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР